Jilemnická 50

Díky dostatečné sněhové nadílce, která nám začátkem Ledna napadala se mohla Jilemnická 50 uskutečnit přímo na tratích v Jilemnici. Předpověď na víkend slibovala slunečné počasí a tak se všichni určitě těšili na prosluněné závodění.



Sobotní ráno vzápětí ale ukázalo, že bude spíše panovat inverzní počasí, což stlačilo teplotu hluboko do záporných čísel. Zkazit radost z lyžování to ale nemohlo a přece jenom když je Zima tak je zima. Takže sobota patřila bruslení a byl připravený 25km okruh po loukách okolo Hraběnky. Trať byla připravená velice pěkně. Na startu nechyběli ani závodníci z Kasper Swix teamu a samozřejmě spousta dalších borců. Start byl načasován na jednu hodinu odpoledne. I přes to panovalo výrazně mrazivé počasí a tak bylo potřeba se před závodem důkladně zahřát (zapracováním samozřejmě). Ihned po startu se jelo hodně rychlé tempo, takže se startovní pole roztrhalo takřka po prvním kilometru. Což mohlo stěžovat jízdu těm, co zůstali osamoceni a nemohli se s někým střídat, neboť na místních loukách chvílemi profukoval větřík. I přes to, díky vymrzlým tratím vysoké tempo vydrželo po celý závod a tak vítěz Filip Schütz mohl slavit již po necelé hodině. Druhý dojel Dan Šlechta, který trať zdolal také pod hodinu a třetí byl Lukáš Kubričan.

Já jsem po ne příliš povedeném výkonu dojel do cíle na 13. pozici / 5. v kat.

Sobotní skate




Druhý den v neděli bylo počasí jako přes kopírák, jen možná o něco málo tepleji, ale spíše pocitově. Takže podvlíkačky hrály opět důležitou roli.
Nejprve proběhl start delšího 50km závodu a o půl hodiny později poloviční distance. Průběh obou závodů byl téměř podobný, co se týče rozdělení se na skupinky, kdy vždy ta čelní postupně navyšovala svůj náskok. Většina závodníků, která skončila na předních pozicích se rozhodla závod absolvovat jen soupaž, což bylo vzhledem k profilu trati výhodnější i když kopečky na trati dokázaly potrápit. Na kratší trati zvítězil Daniel Máka (Atlas Craft Team), těsně za ním dojel Filip Schütz (ČKS SKI Jilemnice). Třetí příčku obsadil Dan Šlechta (Fischer).
Padesátikilometrovou trať ovládl Jakub Sikora (Rossignol Racing Team), Druhý Martin Sajdl (Žižkovský tygři), třetí skončil Tomáš Veber (Kasper Swix Team).
Klasika se mi o něco málo více povedla, ale nebylo to uplně to co bych od sebe očekával. celkové 6. místo/ 5. v kat.




Víkend se celkově určitě velice povedl k radosti závodníků i pořadatelů a tak nezbývá, než se těšit na další ročník a samozřejmě i letošní závody, kterých nás čeká ještě spousty.

Komentáře

Oblíbené příspěvky