Karlův Běh + Jizerská 50

Druhý únorový víkend se vydali členové Kasper Swix teamu na další závody seriálu Stopa pro život. Tentokrát se dvoudenní závody uskutečnili na Božím Daru v Krušných Horách. Počasí zde panovalo celý víkend dosti mlhavé, ale co bylo důležitější – sněhu bylo dostatek a tak se mohly jet nezkrácené a původní tratě.

V sobotu byl na programu závod skatem na 22km s divácky atraktivním dojezdem do cíle na místním Božídarském náměstí.  V kategoriích se naší závodníci umístili následovně. Přemysl Macl 4. Pavel Petržela 4. Jan Hruška 6. A Jan Haas 21.



Škoda toho ušlápnutého hrotu na holi, kterého mě kdosi zbavil asi na druhém kilometru. Takže jsem musel na tu hůlku opatrně a o nějakém zrychlení do vyššího tempa bohužel nemohla být řeč. Alespoň, že ty lyže jely pěkně. Byl to ale dobrý trénink pro sílu vůle.

Druhý den v neděli za stále trvající víkendové mlhy byly připraveny tratě pro 22 a 45 km klasicky. Stopy pořadatelé připravili velice pečlivě, takže závod to byl velice příjemný.  Kasper Swix teamu se zde dařilo ještě o něco lépe, když na kratší trati obsadil v kategorii Jan Hruška 3. pozici a Tomáš Veber na 45 km trati bral první místo v kategorii a 6. celkově.



O týden později se konala legendární Jizerská 50 v Jizerský horách se startem v Bedřichově.  Prvním závodem, kde se postavili na start naši závodníci byl v sobotu Hervis Jizerská 25 (klasicky). Petr Krákora si dojel pro celkové 38. místo, 5. v kategorii a Petr Murčo zde obsadil celkově 45. a v kategorii rovněž 5. místo.




Hlavního závodu,  konající ho se v neděli na 50 km, který je součástí prestižní série Visma Ski Classics se prvně (když se nepočítá loňská hodně zkrácená trať), zúčastnil Jan Hruška, jenž obsadil 135. pozici a zjistil, že příště to může být ještě lepší.  Dále Pavel Jebavý si dojel pro celkové 635. místo.

Komentáře

Oblíbené příspěvky