Zhodnocení sezony 2015/2016 1. část

Zdravím všechny, kteří zavítají na tento blog. Jako úvodní vložený článek jsem se rozhodl pro zhodnocení poslední absolvované sezony.

Podzim

Po vcelku objemných, ale i intenzivních trénincích během léta, kde samozřejmě nechyběl bezpočet běžeckých závodů začalo přituhovat ještě více s blížícím se podzimem.

Při takovém počasí je radost se pořádně zrychtovat :-)


Kromě typických vyčerpávajících tréninků během tohoto období přišel čas i pro mne oblíbených přespolních běhů. To znamenalo téměř každý víkend absolvování nějakých závodů a cestování. Může se zdát, že program  vypadá dost únavný a náročný. Ale když se to spojí s převážně krásným podzimním počasím, které panovalo a také nádhernou přírodou, kde se většina závodů konala, vyjde z toho vyvážený poměr dřiny a relaxace.

Memoriál Květy Lelkové
Studenec
Díky kvalitní letní přípravě se ta podzimní část povedla a proto mohla převládat převážně spokojenost s podanými výkony. Samozřejmě se mi sem tam nevyhnuly různé lehké bolístky, ale chvilka odpočinku a nějaká ta dobrota navíc a bylo zase vše, jak má být.

Běh na Králický Sněžník - tady jsem se trošku vytrápil ...

Běh na Hejšovinu v takovém prostředí je za odměnu běžet.
S plíživým přiblížení se zimy se začala rýsovat myšlenka založení místního laufařského týmu s názvem Kasper Swix Trutnov.
Byla to výborná příležitost sdružit několik lidí se společným zájmem a nadšením a tak se tento nápad začal  rychle rozvíjet i díky zájmu různých sponzorů. Je příjemné, když si pak skupina lidí vzájemné vypomůže s dopravou, servisem atd. Rozhodně to byl celkově krok vpřed. Takže tímto se zakončil úspěšný podzim a začalo nekonečné čekání na sníh :-)

Kasper Swix team

Zima

 Jak už to tak poslední dobou bývá, s napětím se očekávalo když teda konečně nasněží.
A jako každý rok si sníh dával na čas, teda až s výjimkou konce listopadu, kdy docela dost nasněžilo na nedaleké Černé hoře a tak nebylo na co čekat a vyrazil jsem to zkusit na lyže. Byl z toho pěkný výlet a hlavně první kilometry na lyžích. Škoda, že se takto dalo polyžovat dva, nebo tři dny a pak to zase zmizelo.

Radost z čerstvého a zároveň prvního prašánku v sezoně :-)
Čekání na pořádnou vrstvu!!!
Stejně jako předešlý rok jsem na přelomu listopadu a prosince vyrazil na soustředění do italského Livigna se Ski klubem Jablonec. Zde jsem absolvoval čtrnáct tréninkových dní a  spoustu drahocenných  hodin na lyžích.
I tady vysoko v horách všechny trápil nedostatek sněhu, takže se muselo komplet lyžovat na technickém sněhu.. Mělo to jen jednu výhodu a to že při stabilním počasí se celou dobu mazalo stejně :-)  Část tréninků probíhala i na profilově náročnějších tratích v Santa Caterine, tady už to bylo o něco výživnější. 
Celkově se toto soustředění povedlo i díky zázemí a snaze Honzy Háska z Jablonce za což mu velice děkuji.

Livigno aneb prosincové jaro


Přidat popisek

Po příjezdu zpět domů bylo v plánu už navázat přípravu na sněhu, což se však opět nepovedlo a tak se pár dní člověk musel spokojit opět kolcema. Sníh si dával opět na čas. Naštěstí v pro mne nedalekých Krkonoších se pomalu začalo blýskat na lepší časy i když velice proměnlivě.

Konečně se dalo jezdit opět na sněhu i u nás a tak se pilně trénovalo na první závody.

Komentáře

Oblíbené příspěvky